Testen volgens TMap

M. Pol; R. Teunissen; E. van Veenendaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Testen volgens TMap

paperback/ gebrocheerd: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072194589, geïllustreerd, 634 blz., November 2005 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius

beschrijving

Testen volgens TMap
TMap staat voor Test Management approach en behelst een gestructureerde testaanpak voor informatiesystemen. De aanpak steunt op een viertal pijlers:

een aan de ontwikkelingscyclus gerelateerde fasering van testactiviteiten;
een goede organisatorische inbedding;
de juiste hulpmiddelen en infrastructuur;
bruikbare technieken voor de testactiviteiten.
TMap is een generiek model, geschikt voor vrijwel alle testsoorten en testactiviteiten in de informatievoorziening. De beschreven aanpak wordt reeds vele jaren in een groot aantal projecten en organisaties met succes toegepast, zodat het boek kan worden beschouwd als een echt praktijkboek. Door de opbouw wordt inzicht geboden in de praktijk en de theorie van het gestructureerd testen.
Het boek is primair bedoeld voor degenen die zijn belast met het management of de uitvoering van het testen. Daarnaast is het boek bedoeld voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de testprocessen binnen de organisatie en voor studenten bedrijfskunde, bedrijfseconomie, bestuurlijke informatiekunde, EDP-auditing en informatica.
De auteurs zijn als adviseur en als testmanager bij een groot aantal automatiseringsprojecten betrokken geweest. Tevens hebben zij bij een aantal omvangrijke organisaties meegewerkt aan het proces van teststructurering. Vanuit deze praktijkervaringen hebben de auteurs een vooraanstaande rol gespeeld bij de ontwikkeling van TMap.

Martin Pol is een van de grondleggers van gestructureerd testen in Nederland. Hij is (co)auteur van een groot aantal publicaties over gestructureerd testen en test proces verbetering. Hij is sinds 1983 dagelijks in de (internationale) testpraktijk werkzaam. Mede daardoor is hij een gewaardeerd docent en spreker op testconferenties over de hele wereld. Martin Pol is senior consultant voor Polteq international testing services B.V. en is als adviseur verbonden aan de R&D afdeling van IQUIP Informatica B.V.

Ruud Teunissen heeft jarenlange ervaring op het gebied van testmanagement en advies. Hij is sinds augustus 2004 werkzaam als Test Consultant bij Polteq IT Services B.V.

Erik van Veenendaal is reeds geruime tijd werkzaam als consultant en manager in software kwaliteit. Hij is auteur van een aantal boeken over testen en kwaliteitszorg. Momenteel voert Erik de directie van Improve Quality Services, een organisatie die o.a. testadvisering en testopleiding biedt. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan de TU-Eindhoven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.