Het BGM-boek

Bewegingsgeörienteerde ordeningsprincipes voor de PMT-praktijk

Martin van den Blink; Fred Dijk; Paul Verschuur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het BGM-boek

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789071902307, 192 blz., September 2019
Formaat: 23.0 (h) x 17.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 483 gram.

Uitgever: ...daM Uitgeverij

beschrijving

De Bacheloropleiding PMT van Hogeschool Windesheim richt zich onder andere op de bewegingsgeoriënteerde praktijk van de psychomotorisch therapeut. Het gaat daarbij om de vraag hoe bewegingsactiviteiten in een PMT-context kunnen worden ingezet om tegemoet te komen aan psychosociale hulpvragen. De methodieken die daartoe zijn ontwikkeld en doorontwikkeld tot methodische ontwerplijnen, zijn nu voor het eerst samengebracht in dit boek over BewegingsGeoriënteerde Methodieken.

In Het BGM-boek wordt lezers stapsgewijs geleerd na te denken over welke keuzes je moet maken om van een sessiedoelstelling naar een bewegingsactiviteit te geraken waaraan de cliënt betekenis kan ontlenen in het licht van zijn hulpvraag. Vijftien belangrijke ordeningsprincipes worden beschreven en toegepast op vier casussen. Iedere casus valt binnen een probleemgebied waarin de psychomotorisch therapeut vaak door de cliënt bevraagd wordt: motivatie, stress, weerbaarheid en impulsiviteit.

Deze uitgave bevat vele overpeinzingen en overwegingen die de lezer stimuleren tot het vormen van een eigen mening en hem leren zijn keuzes te verantwoorden. Foto’s verduidelijken de praktijkvoorbeelden. Voor PMT’ers in het werkveld kan deze uitgave helpend en ondersteunend zijn om sessies voor te bereiden en te analyseren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.