Brief aan een vriend

Boeddhisme voor drukbezette mensen

Acharya Nagarjuna

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Brief aan een vriend

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789071886423, 204 blz., November 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Uitgeverij Maitreya

redactie: Eric Leenderts

beschrijving

‘Brief aan een vriend’ werd geschreven door de beroemde Indiase filosoof Acharya Nagarjuna die leefde rond het begin van onze jaartelling. In alle boeddhistische stromingen wordt Acharya Nagarjuna zeer gerespecteerd, omdat hij buitengewoon goed in staat was om het onderricht van Boeddha te verhelderen en uit te leggen.
Deze tekst is vrij eenvoudig. Acharya Nagarjuna was met koning Udayibhadra bevriend en schreef hem deze brief met het doel de boeddhistische leer op een begrijpelijke manier uit te leggen. De koning was uiteraard een druk bezet man, die midden in het leven stond en de leider was van een groot aantal mensen. Daarom is deze tekst ook zo goed bruikbaar voor drukke mensen in onze tijd. Het hele boeddhistische pad wordt op een heel toegankelijke manier uitgelegd in 123 verzen en met een helder commentaar van eerwaarde Geshe Sonam Gyaltsen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eerwaarde Geshe Sonam Gyaltsen (1941), monnik vanaf zijn 6e jaar, is sedert 1992 als vaste leraar verbonden aan het Maitreya Instituut te Loenen (Gld.), het oudste boeddhistische instituut van Nederland.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.