Neutraliteit

de sterkste energiebeschermer

Tessa Gottschal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Neutraliteit

overig audio: € 17.95

ISBN: 9789071878145, May 2012
Formaat: 14.0 (h) x 12.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 91 gram.

Uitgever: Gottswaal VOF

trefwoorden: overdracht respect neutraliteit onpartijdigheid tolerant tolerantie

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Cd Neutraliteit (INCLUSIEF Basismeditatie ! )
"Meditatie is voor velen slechts een moment van ontspanning. Toch vind ik een continue ontspanning belangrijker. Waarmee ik bedoel dat je zoveel mogelijk bij alles wat je doet een ontspannen staat vasthoudt. Of; wanneer dat door drukte
of omstandigheden niet lukt, je in korte tijd jezelf tot die staat kunt terugbrengen."

"Vandaar mijn fascinatie voor psychologische meditaties. Tenslotte heb je jezelf altijd bij je en als je dikwijls op voet van oorlog met jezelf leeft, op cruciale momenten jezelf onderuit haalt, of dwarsboomt, teveel opjaagt, etc wat heb je dan aan die korte momenten van ontspanning? Jij hoort tenslotte de állerbeste vriend van jezelf te zijn; dankzij psychologische meditaties leer je dat."

Achtergrond Neutraliteit
Neutraal zijn klinkt saai, maar het tegendeel is waar. Het staat bol van dynamiek, strategie en beheersing. Het behoedt je voor relationele blunders en collegiale toestanden en voorkomt dat je je laat meesleuren; door gebeurtenissen, een emotioneel appèl, ambitie, hebzucht, angsten etc. Het leven wordt plezieriger als neutraliteit je goed afgaat.
Voor je carrière is het waardevol en privé geeft het verdieping aan je relatie.
In Ik voel (n)iets voor verandering staat hoe essentieel neutraliteit is. Tegenovergestelden ervan zijn partijdigheid, subjectiviteit, voor-ingenomenheid, overdrijving en vooroordelen. Op zich steekt er geen kwaad in sympathie of voorkeuren te hebben, maar het ligt anders als het je objectiviteit beïnvloedt.

Je kunt niet altijd voorkomen dat je vooringenomen raakt. Wel dat het je oordeelszin aantast en dat is waar deze cd mee helpt.

Bestand zijn tegen druk
Er zijn omstandigheden dat je neutraliteit onder druk komt te staan. Sowieso, hoe langer je met iemand te maken hebt, des te meer je in aanraking komt met de risico's van onvoldoende neutraliteit. Zoals tijdsdruk, gedwongen samenwerkingsverbanden, sterke concurrentie, hoge beloningen, verkeerde machtsverhoudingen, geroddel, innerlijke onvrede et cetera; het zijn allemaal factoren die je neutraliteit in gevaar brengen. Zelfs (top-)sporters kennen de waarde van neutraliteit en het is niet voor niets dat ze urenlang trainen op deze eigenschap.

Zet een stel mensen urenlang bij elkaar en ondanks alle goede voornemens steken irritaties en affecties de kop op. Dat kan in werkverband zijn, maar net zo goed tijdens familie-uitjes. Het is de sleutel van succes achter programma's als Big Brother, Expeditie Robinson, de Bachelor en dergelijke. Voor tv kan het leuk zijn ernaar te kijken, in je eigen leven maak je die hectiek liever niet mee. Het is niet bevorderlijk voor je relaties, noch voor je emotionele gezondheid.

Meer toepassingen
Deze cd kun je op bijzonder veel manieren gebruiken. Zie ook www.gottschalmeditaties.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Onderdeel van haar opleidingen zijn onder meer een zesjaarsopleiding Healing en Selfhealing, meditatietraningen, diverse bijscholingen onder andere bij het Rino (Nascholing en opleiding GGZ) en bij het Psychiatrisch Centrum Zon en Schild te Amersfoort met daarnaast vele jaren zelfeducatie.
Ze schreef meerdere boeken; sommigen met co-auteur Marijke de Waal Malefijt.
inhoudsopgave1. Basismeditatie
2. Neutraliteit (beginners)
3. Neutraliteit (gevorderden)
toelichtingBestemd voor wie
- Emotioneel meer afstand wil kunnen nemen
- onpartijdig wil kunnen zijn
- last heeft van negatief gedrag van anderen; collega’s, familieleden, cliënten, buren, werkgever, etc.
- ongelukkig is (met zichzelf of in een relatie)
- zijn professionele houding wil verhogen
- Samenwerken met anderen moeilijk vindt
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Neutraliteit

overig audio: € 16.95
Onpartijdigheid en tolerantie naar jezelf en anderen leren zijn goede kwaliteiten om jezelf te ontwikkelen. Daarmee kom je het snelst uit ...

Meer boekennieuws op Facebook.