Hotch de Beagle

onverschrokken en eigenwijs

Tessa Gottschal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hotch de Beagle

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789071878008, geïllustreerd, 96 blz., June 2014
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 149 gram.

Uitgever: Gottswaal VOF

bewerkt door: Sjon Wijnolst

trefwoorden: hondentraining opvoeding puppie beagle hond hondenvoeding

beschrijving

Voor het eerst in je leven een puppy opvoeden, dat is al een hele klus. Heb je echter een Beagle als pup, dan heb je je handen dubbel vol. Tessa gaat dit avontuur aan, ze zwoegt en stoeit om de leiding. Hoort voor het eerst de beruchte Beagleblaf, weerstaat een aanval op haar puppy en waagt het om, na maanden van voorbereiding, deze jachthond los te laten in het bos.

Het is een boek, dat een glimlach op je gezicht tovert en waar je smakelijk lacht om de stoeipartijen van een beagle-opvoeding. Geliefd zijn ze om hun zachtaardigheid en voorliefde voor knuffelen. Berucht is hun legendarische koppigheid. 'Ondeugend' noemen beaglebezitters dat.
Wandelingen die uit de hand lopen, een spoor van vernielingen in huis en gek worden van de beagleblaf. Het zijn slechts voorbeelden van verhalen waarop beaglebezitters je tracteren.

Lees en lach hoe Tessa stoeit en van de kleine Hotch een fatsoenlijke Beagle maakt. Samen met haar trainer, Sander Baardemans, is het een vermakelijk en leerzaam boek geworden. Met bijlagen over puppytesten, buitdrift en uitgebreide informatie (elf bladzijden) over diervoeding. Met dank aan twee specialisten, Marijke de Waal Malefijt en Lian van Kooten, lees je over onderwerpen als de voor- en nadelen van hondenbrokken, blikvoeding en rauw vlees, de hond zijn darmflora, het beïnvloeden van z'n ontlasting via voeding en adviezen om de pezen en gewrichten gezond te houden.

Sander heeft ruim 30 jaar ervaring met honden, o.a. in de hondensport. Probleemhonden hebben zijn voorliefde: "Doet je hond iets vervelends? Maak er simpelweg een oefening van en houd vol totdat het over is. Er is amper een hond die het aflegt tegen jouw geduld en doorzettingsvermogen. Natuurlijk gaat dit sneller als de hond jong is en niet eerder van jou 'gewonnen' heeft."

Tessa heeft een vaste column in de Beagle Bode. Eerder schreef ze zeven andere gezondheidsboeken. Dit is mijn eerste gezelligheidsboek. Ik deel graag m'n ervaringen, vandaar ook enkele trainings- en gezondheidsadviezen.´

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tessa Gottschal heeft een meerdere gezondheidsboeken geschreven en meditatie cds gemaakt. `Hotch de Beagle is haar eerste gezelligheidsboek. Gevuld met komische verhalen rondom de opvoeding van puppy Hotch en gelardeerd met professionele adviezen van haar trainer, Sander Baardemans.
Tessa is vaste columniste bij het tijdschrift 'De Beagle-Bode' voor Beagle-liefhebbers.
Met gevoel voor humor zegt ze zelf: Lopen met een hond - of het nu een Beagle is of niet - is als meditatie in beweging. Volop je aandacht erbij houden en tegelijkertijd ontspannen zijn. Als het lukt loop je op wolken! En die ervaring deel ik graag met iedereen die een hond heeft.
inhoudsopgaveInleiding
1 Moeilijk, moeilijk, maar leuk
2 Welkom harenbol
3 Janken tot je oren eraf vallen
4 Wat loop je te drollen kerel
5 Jachtinstinct
6 Sneeuwschuiver
7 Kusje
8 Aanval
9 Los in het bos
10 Rimpelsteeltje
11 Buitdrift
12 Dief
13 Voeding
14 Slotwoord

Bijlage 1 Puppietesten
Bijlage 2 Buitdrift
Bijlage 3 Voeding
Bijlage 4 Vooruitblik
Nuttige adressen
toelichtingEen boek, dat een glimlach op je gezicht tovert en waar je smakelijk lacht om de stoeipartijen van een beagle-opvoeding. Geliefd zijn ze om hun zachtaardigheid en voorliefde voor knuffelen. Berucht is hun legendarische koppigheid. ‘Ondeugend’ noemen beaglebezitters dat.
Wandelingen die uit de hand lopen, een spoor van vernielingen in huis en gek worden van de beagleblaf. Het zijn slechts voorbeelden van verhalen waarop beaglebezitters je tracteren.

Lees en lach hoe Tessa stoeit en van de kleine Hotch een fatsoenlijke Beagle maakt. Samen met haar trainer, Sander Baardemans, is het een vermakelijk en leerzaam boek geworden. Met info over puppietesten, buitdrift en een uitgebreid hoofdstuk over diervoeding.

Sander heeft ruim 30 jaar ervaring met honden, o.a. in de hondensport. Probleemhonden hebben zijn voorliefde: “Doet je hond iets vervelends? Maak er simpelweg een oefening van en houd vol totdat het over is. Er is amper een hond die het aflegt tegen jouw geduld en doorzettingsvermogen.”
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.