DevOps Assessments

Een handig hulpmiddel voor DevOps teams om zich te bekwamen

Bart de Best

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
DevOps Assessments

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789071501814, geïllustreerd, 94 blz., September 2019
Formaat: 29.0 (h) x 20.6 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

Uitgever: Leonon Media

redactie: Louis van Hemmen

trefwoorden: devops, gene kim, assessment, governance, pipeline

beschrijving

DevOps teams organiseren zichzelf en ontwikkelen de Development (Dev) en Operations (Ops) aspecten die nog zijn onderbelicht. Aan de andere kant delen DevOps teams kennis en kunde aan andere DevOps teams zodat zij elkaar versterken.
Dit boek geeft een hulpmiddel om de DevOps teams bewust te maken waar zij staan qua ontwikkeling en welke eerst volgende stappen zij kunnen zetten om zich te ontwikkelen.
Daartoe biedt dit boek twee assessments.

Het eerste assessment is het DevOps Cube assessment dat gebaseerd op 'The Three Ways' van Gene Kim.
Het tweede assessment is gebaseerd op Continuous Everything waarbij alle aspecten van DevOps gemeten worden aan de hand van het CMMI model.

Het DevOps Cube model is gebaseerd op het idee dat DevOps vanuit zes verschillende perspectieven kan worden bekeken. Elk geeft een specifiek beeld van de vormgeving van het DevOps gedachtegoed. De voorzijden van de kubus zijn gebaseerd op 'The Three Ways': 'Flow', 'Feedback' en 'Continuous Learning', de achterzijde van de kubus omvatten: 'Governance', 'Pipeline' en 'QA'.

Continuous Everything omvat zes vragenlijsten die de DevOps volwassenheid op vijf niveaus meetbaar maken. De volgende dimensies zijn meegenomen: 'Continuous Integration', 'Continuous Delivery', 'Continuous Testing', 'Continuous Monitoring', 'Continuous Documentation' en 'Continuous Learning'.

Dit assessment boek is een uitstekende spiegel voor ieder DevOps team dat snel een compleet beeld wil vormen van op te pakken DevOps best practices.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Drs. Ing. Bart de Best RI is vanaf 1985 werkzaam in de ICT, momenteel is hij als zzp'er werkzaam als consultant. Hij heeft voornamelijk bij de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gewerkt.

Ruim tien 12 jaar vervulde hij functies in alle fasen van de systeemontwikkeling, inclusief exploitatie en beheer. De laatste 14 jaar heeft hij zich toegelegd op het service management-vakgebied en vervult hij alle aspecten van de kennislevenscyclus van service management, zoals het schrijven en geven van trainingen, het adviseren van beheerorganisaties bij de inrichting, het verbeteren of uitbesteden van het beheer; het examineren van service managers en het reviewen en auditen van beheerorganisaties.

Hij is op zowel HTS-niveau als universitair niveau afgestudeerd op het beheervakgebied.
toelichtingDeze assessment uitgave is een uitstekende spiegel voor ieder DevOps teams dat snel een compleet beeld wil vormen van op te pakken DevOps best practices.

Daartoe biedt deze uitgave twee assessments. Het eerste assessment is het DevOps Cub assessment dat gebaseerd is op ‘The Three Ways’ van Gene Kim. Het tweede assessment is gebaseerd op Continuous Everything waarbij alle aspecten van DevOps gemeten worden aan de hand van het CMMI model.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.