Groot-Frieslandpad LAW 14

wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km

Sietske de Vet; Flip van Doorn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Groot-Frieslandpad LAW 14

paperback/ gebrocheerd: € 19.45

ISBN: 9789071068966, geïllustreerd, 192 blz., June 2016
Formaat: 21.3 (h) x 12.6 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

Uitgever: Stichting Wandelnet

serienaam/reeks: LAW-gids

illustrator: Jon Rietman

beschrijving

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.
Met dit bijzondere pad keert de wandelaar terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland en Noord-Holland één geheel vormden. De streek West-Friesland lag destijds écht in het westen van Friesland.
De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek.De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop
van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen.
Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.