Floris V-pad

Nederlandse deel Amsterdam-Parijs

E. Boeve; J. Naber; ; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Floris V-pad

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789071068775, geïllustreerd, 140 blz., May 2009
Formaat: 21.1 (h) x 12.6 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 193 gram.

Uitgever: Wandelnet

serienaam/reeks: Lange-Afstand-Wandelpad

redactie: S. de Vet; J. Naber

illustrator: Kadaster Geo-informatie; Bosma Grafiek; A. Snelderwaard

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatStichting Wandelplatform-LAW
Postbus 846, 3800 AV Amersfoort
tel. 033-4653660; fax: 033-4654377
e-mail: slaw@wandelnet.nl
internet: www.wandelnet.nlPERSBERICHT


Nederlandse deel GR12 Amsterdam-Parijs
Nieuwe gids Floris V-pad

Van het Floris V-pad (LAW 1-3) is een nieuwe gids verschenen. In deze volledig herziene uitgave loopt de hoofdroute van Amsterdam naar Bergen op Zoom. De totale lengte van de route is 245 km.

Het Floris V-pad leidt dwars door een oer-Hollands landschap over onverharde dijken en paden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld. Vele kilometers lang loopt de wandelaar over graskades, tiendwegen en jaagpaden. Exclusieve en rustige paden door waardevolle natuur.

Deze zesde, gewijzigde herdruk begint in Amsterdam, bij de Dam. En dat is nieuw. Langs de Amstel gaat het via Diemen en Weesp naar Muiden, om daar de oude route weer op te pakken. Wie een bezoek brengt aan het Muiderslot, begrijpt meteen waarom het Floris V-pad hierlangs voert. De graaf is hier niet alleen ontvoerd, maar in de nabijheid van het kasteel is hij ook vermoord. Wandelen over het Floris V-pad is dus ook een tocht door de geschiedenis. Onderweg kruist de route de wegen die de vermaarde graaf ooit ging. Daarnaast biedt de route een kennismaking met de Hollandse Waterlinie, Kinderdijk, de Biesbosch en aantrekkelijke stadjes als Oudewater en Willemstad.

Het Floris V-pad is met deze herziene druk het eerste deel van de internationale route die van Amsterdam naar Parijs voert. Want in Bergen op Zoom, waar het Floris V-pad eindigt, kan de wandeling vervolgd worden over GR12 naar Parijs.

Het Floris V-pad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is te bestellen via de webwinkel van www.wandelnet.nl of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel en VVV-kantoren, ISBN 90-71068-77-5, € 17,50. De lijst met overnachtingsadressen van hotels en campings langs de route staat niet meer in gedrukte gids, maar als een actuele lijst op de routepagina van het Floris V–pad op de website www.wandelnet.nl.

De route en gids kwamen tot stand dankzij financiële bijdragen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, en de inzet van vele vrijwilligers van het Wandelplatform.
Amersfoort, 23 februari 2009

Noot voor de redactie: Voor meer informatie of het aanvragen van een recensie-exemplaar of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anita Bakker of Femke van Hamond, tel. (033) 465 36 60 of e-mail: abakker@wandelnet.nl of fvanhamond@wandelnet.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.