De leeuwen van Carentan

Fallschirmjäger-Regiment 6, 1943-1945

Volker Griesser

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De leeuwen van Carentan

gebonden: € 36.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789070987008, geïllustreerd, 250 blz., April 2019
Formaat: 24.2 (h) x 16.3 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 763 gram.

Uitgever: S.I. Publicaties

beschrijving

Het Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest gerespecteerde Duitse eenheden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze elite-eenheid speelde een belangrijke rol bij de bezetting van Rome, bij de strijd tegen de Amerikanen vanaf de vroege uren op D-Day (waar ze de bijnaam ‘de leeuwen van Carentan’ kregen) en het afstoppen van de Geallieerde opmars in de Belgisch-Nederlandse grensstreek en zuid Nederland in september en oktober 1944.
Het verhaal is voor het grootste deel gebaseerd op de persoonlijke herinneringen van de leden van dit regiment, die door auteur Volker Griesser uitvoerig werden geïnterviewd. Naast de persoonlijke getuigenissen werd deze publicatie samengesteld op basis van vele primaire bronnen: officiële korps-, divisie- en regimentsorders, gevechtsverslagen, oorlogsdagboeken, en vele eigentijdse geschriften zoals dagboeken en andere handgeschreven verslagen. De tekst wordt geïllustreerd door bijna 200 foto’s, waarvan er vele nog nooit eerder werden gepubliceerd.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHet Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest gerespecteerde Duitse eenheden uit de Tweede Wereldoorlog. Deze elite-eenheid speelde een belangrijke rol bij de bezetting van Rome en de strijd tegen de Amerikanen vanaf de vroege uren op D-Day, waar ze de bijnaam ‘de leeuwen van Carentan’ kregen.
Voor Nederlandse en Belgische lezers is dit regiment extra interessant, omdat de parachutisten van Major von der Heydte in september en oktober 1944 onder andere in Beringen, Leopoldsburg, Hechtel, Geel, Lommel en Postel in België vochten, en in Reusel, Bladel, Valkenswaard, Boxtel, Schijndel, Eerde, Veghel, Hoogerheide, Woensdrecht, Wouwse Plantage en Bergen op Zoom in Nederland. Met hun acties in het Belgisch-Nederlandse grensgebied wisten ze de opmars van Montgomery’s troepenmacht belangrijk te vertragen en grote Duitse eenheden de gelegenheid te geven aan omsingeling te ontsnappen. Hiermee leverden de Fallschirmjäger een grote bijdrage aan de mislukking van operatie Market-Garden. De tekst wordt geïllustreerd door bijna 200 foto’s, waarvan er vele nog nooit eerder werden gepubliceerd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.