HPB: Het bijzondere leven en de invloed van Helena Blavatsky

stichtster van de moderne Theosofische Beweging

S. Cranston

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
HPB: Het bijzondere leven en de invloed van Helena Blavatsky

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789070328719, geïllustreerd, 651 blz., July 2008
Formaat: 24.0 (h) x 16.7 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 1275 gram.

Uitgever: Theosophical University

redactie: Cathy Williams

vertaald door: B.T. Rijken van Olst

beschrijving

Deze uitgebreide en zeer volledige biografie is het resultaat van 14 jaar onderzoek en schrijven, en geeft een fascinerend verslag van het leven en werk van Helena Blavatsky. Onschatbaar bronnenmateriaal, oorspronkelijk in het Russisch geschreven, werd speciaal voor dit boek vertaald.

H.P. Blavatsky was een van de stichters van de Theosophical Society in New York in 1875. In het Westen gaf ze een grote impuls door ideeën zoals karma, reïncarnatie, spirituele ontwikkeling en de zevenvoudige samenstelling van de mens meer bekendheid te geven; in het Oosten moedigde ze een heropleving van het oorspronkelijke hindoeïsme en boeddhisme aan. Haar geschriften waren, en zijn nog steeds, een bron van inspiratie voor veel kunstenaars, schrijvers, componisten, filosofen en wetenschappers.

Door haar wereldwijde reizen, contacten met verschillende mystieke tradities en hun adepten, en de ontwikkeling die zijzelf heeft doorgemaakt, was haar leven bijzonder boeiend. Ze streed krachtig tegen de verstarde en materialistische ideeën in religie en wetenschap. Haar leven stond in het teken van één belangrijk doel: om de tijdloze wijsheid opnieuw onder de aandacht te brengen en daardoor universele broederschap te versterken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.