Blauwe maandagen Over leven en werk van Arnon Grunberg

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Blauwe maandagen Over leven en werk van Arnon Grunberg

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789070271046, geïllustreerd, 84 blz., July 2010
Formaat: 22.8 (h) x 17.1 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 221 gram.

Uitgever: Ekstreem Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het boektijdschrift over leven en werk van Arnon Grunberg.
In dit eerste nummer onder andere met:
Het eerste deel van het fotodagboek van Hannelore Grünberg over alle gebeurtenissen, ongemakken en ontwikkelingen rond haar zoon Arnon Yasha Yves. In dit eerste deel een selectie uit haar verhaal over de periode februari 1971-juni 1974.
Wat zou Niels Roelen namens Arnon Grunberg hebben gezegd als diens roman Onze oom in 2009 de Libris Literatuur Prijs had gewonnen?
Regisseur Johan Doesburg en acteur Kees Hulst vertellen hoe Grunbergs roman Tirza geschikt werd gemaakt voor het toneel. En waarom de auteur ook blij moet zijn met Kees Hulst als Hofmeester.
Op verzoek van het Letterkundig Museum maakte de Utrechtse kunstenares Toos Janssen een sarcofaag voor Arnon Grunberg naar een eigen idee van hem. Directeur Aad Meinderts doet verslag. Exclusief: de sarcofaag als bouwplaat!
Een interview met Rainer Kersten, vertaler van het werk van Arnon Grunberg in het Duits.
In de roman De geschiedenis van mijn kaalheid maakt Marek van der Jagt met twee Luxemburgse meisjes een tocht door Wenen. Een hilarische zoektocht naar de 'amour fou'.
Loop de tocht op eigen gelegenheid of in groepsverband na met De Luxemburgse meisjes
Arnon Grunberg zelf over lifestyle in Yves.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEerder dan Joost!, of Harry!, is nu Arnon! verschenen, zij het dat het blad, geheel gewijd aan Arnon Grunberg, Blauwe Maandagen heet.
Blauwe Maandagen, vernoemd naar de debuutroman van Grunberg, is een initaitief van Eddy Esman.
(...)
Heel fraai is de fotobiografie De eerste levensjaren van Arnon Yasha Yves 1971-1974, aangevuld met dagboekfragmenetn van Arnons moeder, Hannelore Grunberg. (...)
Het eerste nummer van Blauwe Maandagen is meer dan geslaagd. Heel mooi vormgegeven en goed en afwisselend van inhoud. Met als toetje een Grunbergbibliografie voor de verzamelaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Blauwe Maandagen Vol.3

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
• Marga Minco en de Tweede Wereldoorlog. Het eerste exemplaar van Huid en Haar kreeg de ‘grand old lady’ Marga Minco. Zij dankte de auteur ...

Blauwe Maandagen

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
Rudolf van den Berg en Arnon Grunberg over Tirza, de film, en een opmerkelijke rol van Johanna ter Steege (“Het is een man die niet echt ...

Meer boekennieuws op Facebook.