Samen Gereformeerd

Het licht op Groen

Anne van der Sloot

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Samen Gereformeerd

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789070105389, geïllustreerd, 160 blz., September 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Ipenburg, Uitgeverij

beschrijving

Samen Gereformeerd met als ondertitel Het licht op Groen vraagt aandacht voor "10 maal Gereformeerd". De kerkelijke verdeeldheid van de gereformeerde gezindte is niets om trots op te zijn.Het doet afbreuk aan de roeping van de kerk om het evangelie van Christus' genade uit te delen.Kan de verdeeldheid worden teruggedrongen? En hoe? Volgens Groen van Prinsterer is instemming met het "geloof van de kerk" van groot belang: Wij geloven allen met het hart en belijden met de mond." Groen laat zien, dat in de term "gezindte" of "gezindheid"- in de Grondwet van 1815 het woord voor kerk- dit al doorklinkt. Aan de opvattingen van Groen wordt in dit boek de nodige aandacht besteed.Hij reikt bouwstenen aan om de verdeeldheid van het " 10 maal Gereformeerd" te boven te komen.

Dr. H.J.Selderhuis: " Het boek is actueel, leest prettig en vooral: het zet aan tot nadenken. Ik denk dat het werk kan stimuleren in de noodzakelijke bezinning op hoe we als kerken met elkaar om moeten gaan. De uitweg uit de impasse die gewezen wordt, is de moeite van het bespreken zeker waard.

Dr. M. te Velde: " Opvallend dat je zo heel sterk bezig bent met het vraagstuk van de kerkelijke verdeeldheid. Groens betoog helpt je om de "ware kerk" niet in een bepaald kerkverband te vinden. En vervolgens om een weg te wijzen naar meer eenheid in de weg van ondubbelzinnige en onbekrompen binding aan de drie formulieren van eenheid."

De auteur Ds. Anne van der Sloot (1951) is emeritus predikant van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) te Almkerk-Werkendam. Hij stond daarvoor in Bedum,Drachten-Noord, Vollenhove-Kadoelen en Rotterdam-Pernis

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.