Eregalerij der Nederpop

in 100 en enige studio-opnamen

Peter Voskuil

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eregalerij der Nederpop

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789070024932, geïllustreerd, 256 blz., October 2019
Formaat: 28.8 (h) x 28.7 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1886 gram.

Uitgever: JEA

beschrijving

Ramona (The Blue Diamonds). Touch (The Outsiders). One way wind (The Cats). Over de muur (Klein Orkest). Verzamelaars koesteren de originele singles, freaks weten feilloos bijpassende hitparadenoteringen te reproduceren. Maar wat weten we werkelijk over de totstandkoming van al die liedjes? Wie speelt welk instrument? Hoe is het nummer ontstaan? Wat gebeurde er in de studio? Waarom klinkt het zoals het klinkt?
Eregalerij der Nederpop is het resultaat van een jarenlange muzikale zoektocht. Van vele tientallen gesprekken met artiesten, sessiemuzikanten, producers, studiopersoneel en managers. Wat begon als een aantal kaders in het standaardwerk Dutch Mountains, groeide uit tot een heuse eregalerij der Nederpop. In het najaar van 1954 verscheen de allereerste Nederlandse 45-toerensingle. Lees alles over meer dan honderd liedjes die sindsdien de loop van de Nederlandse populaire muziek definieerden.
Met zeldzame foto’s en andere topstukken uit alle mogelijke (privé)archieven. Herbeleef de opnames tot in het kleinste detail en hoor de hits van toen als nooit tevoren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.