Solidarity between Parents and their Adult Children in Europe

Tineke Fokkema; Susan ter Bekke; Pearl A. Dykstra

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Solidarity between Parents and their Adult Children  ...

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069845494, geïllustreerd, 136 blz., March 2008, Engels
Formaat: 22.3 (h) x 15.2 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 278 gram.

Uitgever: Aksant

serienaam/reeks: NiDi Report

beschrijving

Onze kennis op het gebied van de solidariteit tussen ouders en hun volwassen kinderen in Europa is beperkt. Inzicht in de solidariteit tussen verschillende generaties is niet alleen belangrijk voor het welzijn van individuen, maar is ook van groot belang voor beleidsmakers.

Dit rapport heeft tot doel om hierin meer inzicht te geven. Zo blijkt uit het voor dit boek uitgevoerde onderzoek dat de ouder-kind band in Europa relatief sterk is. De meerderheid van de Europeanen van 50 jaar en ouder wonen in de buurt van hun kinderen en hebben ook regelmatig contact met hen. Tevens blijkt dat de kosten voor mantelzorg voor de ouders in veel gevallen mede wordt opgebracht door de kinderen.

Interessante verschillen blijken er echter te bestaan tussen de verschillende individuen, maar ook van land tot land zijn er verschillen. Terwijl vaders zijn meer geneigd zijn hun kinderen financieel bij te staan, blijken moeders frequenter contact te onderhouden. Ook blijkt dat een religieuze achtergrond en het hebben van een groot gezin een positieve invloed hebben. Echter, scheiding van de ouders of als ouders of kinderen behoren tot de bovenlaag van de samenleving blijken tot vermindering van de ouder-kind band te leiden. En in het algemeen blijkt dat het zuiden van Europa, waar de familie een belangrijke rol speelt in de samenleving, de band tussen ouder en kind ook hechter is dan in het relatief individuele noorden van Europa.

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveTable of Contents - 6[-]List of Figures - 10[-]List of Tables - 12[-]Executive summary - 14[-]Acknowledgement - 18[-]1. Introduction - 20[-]2. Geographical proximity - 30[-]3. Contacts - 38[-]4. Family care obligations - 54[-]5. Support exchange - 64[-]6. Typology of late-life families - 88[-]7. Conclusion and discussion - 100[-]References - 112[-]Appendix Measurement of the independent variables - 122[-]List of NIDI reports - 132
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.