Fra Bartolommeo

de goddelijke renaissance

Albert J. Elen; Chris Fischer; Bram de Klerck; Michael W. Kwakkelstein

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Fra Bartolommeo

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789069182957, 240 blz., October 2016
Formaat: 28.0 (h) x 22.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1149 gram.

Uitgever: Museum Boijmans van Beuningen

redactie: Dorine Duyster; Esmee Postma

beschrijving

Deze rijk geïllustreerde catalogus (NL/ENG) verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, met een uitgebreide bespreking van alle tentoongestelde werken en de voorbereidende tekeningen. Daarnaast wordt in vier inleidende essays het leven en werk en de atelierpraktijk van Fra Bartolommeo besproken, evenals de iconografie van de schilderijen en de verzamelgeschiedenis van de collectie tekeningen die uiteindelijk in Museum Boijmans Van Beuningen terechtkwam.
De catalogus is onder redactie van dr. Albert Elen, senior conservator prenten en tekeningen van Museum Boijmans Van Beuningen en Chris Fischer, hoofd van het Centre for Advanced Studies in Master Drawings in het Statens Museum for Kunst, Kopenhagen, en specialist van het werk van Fra Bartolommeo. Daarnaast bevat de catalogus bijdragen van prof dr. Michael W. Kwakkelstein, kunsthistoricus en directeur van het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut te Florence (NIKI) en Dr. Bram de Klerck, universitair docent Kunstgeschiedenis van de Renaissance en de Barok aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
De prachtig uitgevoerde catalogus is vormgegeven door Tessa van der Waals en vormt een mooie aanvulling op de reeks oude kunstcatalogi Vroege Hollanders (2008), Erasmus in beeld (2008), De weg naar Van Eyck (2012), Bosch to Bloemaert (2014) en Van Bosch tot Bruegel (2015).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.