Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture

Peter van der Coelen; Francesco Stocchi; Roxana Marcoci; Nina Schallenberg

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069182704, geïllustreerd, 224 blz., March 2014, Engels UITVERKOCHT!

Uitgever: Museum Boijmans van Beuningen

redactie: Maartje de Jong

illustrator: Rick Vermeulen

vertaald door: Philip Clarke

redactie: Lynne Richards

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Deze catalogus verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (8 februari-11 mei 2014). De tentoonstelling is een unieke samenkomst van het werk van drie van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw: Constantin Brancusi (1876-1957), Medardo Rosso (1858-1928) en Man Ray (1890-1976). De tentoongestelde en in de catalogus besproken werken, waarvan vijfenveertig sculpturen en een honderdtal foto's die zij van hun sculpturen maakten, bieden een blik over de schouder van deze kunstenaars.
Brancusi, Rosso en Man Ray zijn alledrie niet alleen beslissend geweest voor de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst, maar bovendien maakten zij in hun werk op vernieuwende wijze gebruik van fotografie. De kunstenaars zetten de fotografie niet zozeer in om hun werk te registreren, maar als een middel om duidelijk te maken hoe toeschouwers hun sculpturen moesten zien en interpreteren. Ze gebruikten de - voor die tijd - experimentele mogelijkheden van het medium, zoals overbelichting, vernieuwende camerastandpunten en het vervagen van voor- of achtergrond.
De catalogus bevat beschrijvingen van alle tentoongestelde werken en essays over de drie kunstenaars door de conservatoren van de tentoonstelling. Verder bevat de rijk geïllustreerde catalogus thematische essays door de specialisten Roxana Marcoci, senior conservator fotografie van het Museum of Modern Art te New York en Nina Schallenberg, conservator collectie van het Wilhelm Hack Museum te Ludwigshafen.

Redactie: Peter van der Coelen, Francesco Stocchi
Auteurs: Peter van der Coelen , Roxana Marcoci, Esmee Postma, Nina Schallenberg, Francesco Stocchi, Patty Wageman

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Brancusi, Rosso, Man Ray - framing sculpture

paperback/ gebrocheerd: € 34.95
Deze catalogus verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (8 februari-11 mei 2014). De ...

Meer boekennieuws op Facebook.