Over recht gesproken

een inleiding tot het recht

Arend Soeteman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Over recht gesproken

paperback/ gebrocheerd: € 31.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069168296, August 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 319 gram.

Uitgever: Ars Aequi Libri

serienaam/reeks: Ars Aequi Cahiers

bewerkt door: Wim Boor

beschrijving

Wat is recht? Wat zijn rechtsregels en rechtsbeginselen? Waarom is er recht? Is recht wat in de wet staat? Hoe zit het dan met de toepassing van die wet op concrete gevallen? Is recht rechtvaardig? Wat betekent dat eigenlijk: rechtvaardig? Hoe noodzakelijk maar ook hoe gevaarlijk is de staat? Is in onze moderne wereld de nationale staat niet een overblijfsel van vroegere tijden?

Wie zich met het recht bezig gaat houden moet het nodige te weten zien te komen over de inhoud van het recht. Maar het kan geen kwaad ook te weten wat voor ideeën er achter zitten. Niet alleen wat de oplossingen zijn van juridische problemen, maar ook wat de problemen zijn van die oplossingen.

Dit boek is een inleiding tot de rechtsgeleerdheid waarin enige hoofdzaken van het hoe, het waarom en het waartoe van het recht in onderlinge samenhang gepresenteerd worden. Positief recht en rechtsfilosofie als geïntegreerd geheel. Daarmee hoopt het de beginnende student maar ook iedere andere geïnteresseerde de nodige informatie te geven, maar tegelijk te laten zien op welke manier de studie van het recht zowel belangwekkend als interessant kan zijn.

Arend Soeteman was tot 2009 hoogleraar Encyclopedie der rechtswetenschappen en Rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Thans is hij met emeritaat.

Wim Boor is als docent verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.