Stilstaan bij de rijdende rechter

een kijkje in het consumentenrecht

Thom van Mierlo

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Stilstaan bij de rijdende rechter

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069168241, geïllustreerd, 117 blz., June 2010
Formaat: 23.8 (h) x 16.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 252 gram.

Uitgever: Juridische Uitgeverij Ars Aequi

illustrator: Pieter Welters

beschrijving

De zeven afleveringen van deze rubriek in TvC tot dusver zijn thans gebundeld in dit boekje. Ze zijn bovendien fors uitgebreid, onder meer met een rechtshistorisch hoofdstuk over het verschijnsel rondreizend recht in heden en verleden.

De tientallen uitspraken van de Rijdende Rechter die in het boekje besproken zijn, vormen een mix van bekend en minder bekend recht, van gevormd recht en meer onuitgemaakt recht. Dit is niet alleen voor vakspecialisten interessant. Het boekje zal een doelgroep in het bijzonder aanspreken: de personen die geen leek meer zijn door opleiding en/of ondervinding, maar nog niet echt doorkneed in het consumentenrecht. Denk aan rechtenstudenten op universiteiten of hogescholen en consumenten of ondernemers die zich in hun rechten, plichten en mogelijkheden verder willen verdiepen.

Frank Visser: “Van Mierlo heeft veel tijd en moeite genomen om mijn beslissingen als Rijdende Rechter in consumentenzaken te rubriceren, te becommentariëren en – last but not least – te toetsen aan het geldende recht. Hij is daarin zeker geslaagd. Dat hoeft u niet van mij aan te nemen. Leest u zelf maar! Ik hoop dat u dit boekje met evenveel plezier en belangstelling zult lezen als ik heb gedaan.”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.