Aansprakelijkheid van financiële toezichthouders

D. Busch

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Aansprakelijkheid van financiële toezichthouders

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069166858, 74 blz., April 2010
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 134 gram.

Uitgever: Juridische Uitgeverij Ars Aequi

serienaam/reeks: Ars aequi cahiers privaatrecht

beschrijving

De aansprakelijkheid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) staat door de kredietcrisis in het brandpunt van de belangstelling. Zo is het bijvoorbeeld de vraag of zij adequaat toezicht hebben gehouden op DSB Bank, die op 19 oktober 2009 door de Rechtbank Amsterdam failliet is verklaard.
In dit Cahier Privaatrecht staat de vraag centraal in hoeverre bij de invulling van de verschillende vereisten voor aansprakelijkheid op grond van onrechtmatige daad rekening kan en moet worden gehouden met het eigen karakter van financieel toezicht en met het feit dat aansprakelijkheid van financiële toezichthouders een vorm van overheidsaansprakelijkheid is.

Danny Busch (1974) is hoogleraar Financieel Recht aan het Instituut voor Financieel Recht (IFR) van de Radboud Universiteit Nijmegen en als advocaat te Amsterdam werkzaam in de financiële praktijk. Hij studeerde Nederlands Recht/privaatrecht aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1997 cum laude afstudeerde. Een jaar later behaalde hij de Magister Juris in European and Comparative Law aan het St John’s College van de University of Oxford. Hij verbleef voor zijn promotieonderzoek in Oxford en Hamburg. In 2002 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Middellijke vertegenwoordiging in het Europese contractenrecht. Hij heeft diverse publicaties op het gebied van het bank- en effectenrecht en het vermogensrecht op zijn naam staan.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.