Argumentatietheorie en recht

een inleiding

M. Henket

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Argumentatietheorie en recht

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789069163376, 103 blz., January 1998
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 180 gram.

Uitgever: Juridische Uitgeverij Ars Aequi

serienaam/reeks: Ars Aequi Cahiers rechtstheorie

beschrijving

Dit boek beoogt in de eerste plaats bij (aankomende) juristen belangstelling te wekken voor het vakgebied argumentatieleer, door een indruk te geven van hetgeen deze discipline voor juristen kan betekenen. Het gaat daarbij niet om het aanreiken van een gebruiksklare gereedschapskist, maar om het vergroten van inzicht in de vragen die rijzen bij de analyse en beoordeling van juridische argumentatie.

In de tweede plaats beoogt dit boekje enige verbanden te leggen tussen opvattingen uit respectievelijk de argumentatieleer, de rechtstheorie en de rechtspraktijk.

Er bestaat al een groot aantal inleidende teksten over argumentatieleer en over juridische argumentatie. Dit boekje is niet bedoeld om deze teksten te vervangen, maar om ze aan te vullen. Het beoogt een beeld te geven dat tegelijk algemener en elementairder is dan hetgeen in de meeste andere inleidende publicaties geboden wordt. Het boek is bedoeld voor juristen en rechtenstudenten met belangstelling voor de theorie van het (juridisch) argumenteren, als een kennismaking met het brede terrein van de argumentatieleer. Op basis van het hier gebodene kan de lezer dan bepalen waar zijn eigen voorkeuren en interesses liggen, en in welke richting hij eventueel zijn kennis wil verdiepen.  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.