De toekomst van Nederland

De kunst van richting te veranderen

Floris Alkemade

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De toekomst van Nederland

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789068688078, geïllustreerd, 144 blz., May 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

beschrijving

Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Als rijksbouwmeester is Floris Alkemade direct betrokken bij studies die zich richten op de toekomst van Nederland. In dit boek beschouwt hij in het licht van de grote vragen die op ons afkomen het belang en de aard van de achterliggende culturele thema's.
Nederland neemt ten opzichte van de globale vragen een unieke positie in, waarbij de noodzaak om te veranderen in essentie een sociaal-maatschappelijke vraag is. De auteur betoogt dat onze hedendaagse welvaart zo'n onvoorstelbare vlucht heeft genomen dat iedere verandering allereerst als een bedreiging wordt ervaren. Juist nu het vermogen om van richting te veranderen aangesproken moet worden.
De krachtigste motor voor verandering is het oproepen van verlangen naar verandering. Verbeeldingskracht is daarbij essentieel. Niet de wereld bepaalt wie we zijn, maar omgekeerd, met onze verhalen vormen we de wereld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.