Door staal gedreven

Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018

Bram Bouwens; Joost Dankers; Yvonne van Mil; Reinout Rutte; Keetie Sluyterman; Jaap Verheul

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Door staal gedreven

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068687651, geïllustreerd, 240 blz., September 2018
Formaat: 29.6 (h) x 24.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1654 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

beschrijving

Hoe overleef je als onderneming in een wereldeconomie die voortdurend in beweging is? Die vraag staat centraal in Door staal gedreven–Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018. Het ijzer- en staalbedrijf in IJmuiden heeft zonder meer een bewogen geschiedenis. Opgericht in 1918 als NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken is het bedrijf nu onderdeel van de Indiase multinational Tata Steel.

Dit boek laat zien op welke wijze het bedrijf zich in de afgelopen eeuw wist te handhaven op de internationale staalmarkten. De ligging aan de Noordzee gold gedurende de afgelopen eeuw steeds als een belangrijk concurrentievoordeel. De monumentale uitgave laat tevens zien hoe naast buitenlandse technologie ook eigen onderzoek een rol speelde in de indrukwekkende expansie van het bedrijf. Door deze groei had het bedrijf een grote impact op de omgeving. Tienduizenden mensen vonden er werk, maar de onderneming stond ook voor de uitdaging de milieubelasting te beperken en tegelijkertijd efficiënt en winstgevend te produceren.

"Door staal gedreven" vertelt het spannende verhaal van een bedrijf dat na honderd jaar nog steeds tot de boegbeelden van de Nederlandse industrie behoort.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.