Blije Kerk

Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven

Maarten Boersema

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Blije Kerk

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789068687507, geïllustreerd, 80 blz., April 2018
Formaat: 22.0 (h) x 17.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

beschrijving

Maarten Boersema is predikant, fotograaf en schrijver. In 2014 werd hij predikant in een gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in het Noord-Friese Blije. Hij startte toen ook het fotoproject 'Blije Kerk' waarmee hij zijn werk en leven als predikant in een dorp in beelden is gaan vangen. Beelden van geboorte, opgroeiende jeugd, zoekende volwassenen, mijmerende ouderen en het afscheid nemen van het leven. Ook vangen de beelden iets van de sporen van God en zijn koninkrijk - hemelse knipoogjes - in het alledaagse leven. Mensen die van hart tot hart spreken over wat hen bezighoudt, verstilde beelden van de schepping, erediensten en intieme momenten.

Blije Kerk - Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven geeft niet alleen een inkijk in het soms onbegrepen en onderbelichte beroep van de predikant, maar laat ook het dorps leven in een krimpregio zien. Dit alles maakt 'Blije Kerk' tot een veelkleurig en fascinerend portret van een onbekend stuk Nederland.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maarten Boersema (1986) studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij is deeltijdpredikant in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Blije-Holwerd. Daarnaast fotografeert en schrijft hij geregeld voor diverse kranten en tijdschriften.toelichtingMaarten Boersema is predikant, fotograaf en schrijver. In 2014 werd hij predikant in een gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in het Noord-Friese Blije. Hij startte toen ook het fotoproject ‘Blije Kerk’ waarmee hij zijn werk en leven als predikant in een dorp in beelden is gaan vangen. Beelden van geboorte, opgroeiende jeugd, zoekende volwassenen, mijmerende ouderen en het afscheid nemen van het leven. Ook vangen de beelden iets van de sporen van God en zijn koninkrijk – hemelse knipoogjes – in het alledaagse leven. Mensen die van hart tot hart spreken over wat hen bezighoudt, verstilde beelden van de schepping, ere diensten en intieme momenten. Blije Kerk – Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven geeft niet alleen een inkijk in het soms onbegrepen en onderbelichte beroep van de predikant, maar laat ook het dorps leven in een krimpregio zien.
Dit alles maakt ‘Blije Kerk’ tot een veelkleurig en fascinerend portret van een onbekend stuk Nederland.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.