Wat is God ?

wetenschappers & kunstenaars op zoek

Ton de Kok

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wat is God ?

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068687293, 288 blz., February 2017
Formaat: 21.1 (h) x 13.4 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 451 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. Na de filosofen en schrijvers uit zijn eerste boek sluit Ton de Kok zijn zoektocht naar het Westerse rationeel-religieuze denken over het bestaansmysterie af met wetenschappers en kunstenaars. Ook dit boek kan à la carte worden gelezen. Iedere individuele worsteling heeft een uniek karakter. Wilt u weten hoe religieus de toppers onder de wetenschappers waren, lees dan Albert Einstein en Max Planck. Vraagt u zich af hoe kunstenaars het bestaansmysterie in hun werk uitbeeldden, sla dan Munch en Van Gogh op. Wilt u over mooie religiositeit lezen, pak dan Arvo Pärt.

Ook de portretten van de psychiaters Sigmund Freud en Herman van Praag, en de nanofysicus Cees Dekker zijn pareltjes om te lezen.

Ton de Kok geeft met journalistieke pen in een persoonlijk document een boeiend beeld van de bestaansworsteling van 25 wetenschappers en kunstenaars met de vraag Wat is God?

Ton de Kok is gepromoveerd in de geesteswetenschappen, oud-marinier, voormalig
lid van de Tweede Kamer en tegenwoordig docent godsdienstfilosofie op een middelbare school in Amsterdam.

De pers over het eerste boek:
'Het interessante aan Wat is God? is dat De Kok meteen doorstoot waarnaar hij op zoek is: de uitkomst van de worsteling met het raadsel van het leven.' (...).
'Hij schrijft alsof hij onder vrienden aan het filosoferen en koffiedrinken is.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wat is God

paperback/ gebrocheerd: € 19.50
Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. En omdat er iets is: het universum, de wereld, ...

Meer boekennieuws op Facebook.