Economie!

uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen

Benoist Simmat

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Economie!

paperback/ gebrocheerd: € 5.95

ISBN: 9789068687002, geïllustreerd, 192 blz., February 2016
Formaat: 23.9 (h) x 17.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 397 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

illustrator: Vincent Caut

vertaald door: Rob Kuitenbrouwer

beschrijving

De grote denkers van de economie, van de klassiekers als Adam Smith en Karl Marx tot monetaristen als Milton Friedman waar Reagan en Thatcher zo dol op waren en de nieuwere linkse lichting (Amartya Sen, Thomas Piketty), ze houden nu al twee eeuwen met grote moeite een wankel bouwwerk overeind, genaamd de 'economische wetenschap'. Nog altijd is men het niet eens over de vraag of economie nu een 'exacte' of een 'sociale' wetenschap is.
'Iedereen wil de economie begrijpen maar niemand verdiept zich nog in de grote denkers ervan', schrijft auteur Benoist Simmat, econoom en essayist, die met illustrator Vincent Caut ons rondleidt in de grote galerij van de economische geschiedenis. In 37 met strips geïllustreerde portretten, beknopt, treffend en goed gedocumenteerd, worden de bijdragen van deze meesterdenkers met humor ontleed en hun intellectuele nalatenschap geëvalueerd.

U hebt nooit iets begrepen van economie of van de mannen die in de loop der eeuwen de economische theorieën hebben opgetekend?
U moet dit jaar eindexamen doen en u vindt het vak moeilijk?
Dan is dit boek iets voor u!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.