Amsterdam

hetzelfde maar anders in 40 dubbelportretten

Jessica Voeten

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Amsterdam

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068686623, geïllustreerd, 176 blz., November 2014
Formaat: 24.1 (h) x 16.4 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 558 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

illustrator: Hans van den Bogaard

beschrijving

In de voetsporen van schilders en tekenaars uit vier eeuwen verkennen Hans van den Bogaard en Jessica Voeten hun stad. Op zoek naar het juiste perspectief klimmen ze op daken, hangen uit ramen, monsteren aan en wachten op bruggen, hoeken en pleinen totdat het licht het stadsgezicht van voorheen tevoorschijn brengt.
De zeventiende-eeuwse Haarlemmer Gerrit Berckheyde zag de Herengracht als nieuwbouw-wijk. Zaankanter Félicien Bobeldijk genoot van de groezelige Jordaan. Amsterdammer Isaac Israels snapte op het Dapperplein een onverhoedse beweging. Toerist Claude Monet ving de kleuren van de Groenburgwal. Vincent van Gogh haastte zich voor een vluchtige scène bij het Singel. Abraham Beerstraten verdiepte zich eindeloos in de ijspret op de Prinsengracht bij de Noorderkerk.

Al verschillen de kunstenaars in stemming en stijl nog zo van elkaar en zijn hun achtergronden
en de tijd waarin ze leefden onvergelijkbaar, allemaal lieten ze zich inspireren door de levendige stad. Dit boek toont de schoonheid van de telkens veranderende stad in veertig verrassende dubbelportretten.

Achter in het boek is een wandelroute door heden en verleden opgenomen en zijn de locaties van de kunstwerken en foto's gemarkeerd op een plattegrond.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.