Lange lijnen in de stadsontwikkeling

de ontwikkeling van Amersfoort 1945-2010

Noud de Vreeze

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Lange lijnen in de stadsontwikkeling

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068685800, geïllustreerd, 272 blz., October 2011
Formaat: 27.1 (h) x 21.8 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 1384 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

beschrijving


Lange lijnen in de stadsontwikkeling beschrijft het landelijke stadsontwikkelingsbeleid en de manier waarop dat doorwerkte in een middelgrote stad: Amersfoort, een stad die representatief is voor middelgrote steden in Nederland.
Alle thema's uit het landelijke ruimtelijke ordeningsbeleid duiken op in Amersfoort: de sociale woningbouw in de jaren vijftig en zestig, verkeersdoorbraken, stadsvernieuwing, monumenten-zorg en het beheer van de binnenstad, de groeistadopgaven, de ontwikkeling van bedrijven-terreinen, het VINEX-beleid, de zorg voor water en groen en kwesties in de sfeer van de regionale infrastructuur.
Annexaties van buurgemeenten maakten de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur mogelijk. Er ontstond een toenemende aandacht voor het cultuurhistorisch erfgoed en voor het beheer van de historische binnenstad. We zien de schaalvergroting van de woningcorporaties, de vestiging van immigranten en de uitbreiding van sociaal-culturele voorzieningen. In de geschiedenis van de ontwikkeling van Amersfoort weerspiegelt zich de geschiedenis van de moderne Nederlandse stad.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.