Dordtse kleuren

architectuur ontmoet kleur in de oudste stad van Holland

Hendrik Groeneweg; Kees Rouw

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Dordtse kleuren

gebonden: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068685787, geïllustreerd, 159 blz., May 2010
Formaat: 24.7 (h) x 17.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 664 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

redactie: Wil Boesten

beschrijving

De kleur van de stedelijke omgeving is van grote invloed op het eigen karakter van een stad en wordt bepaald door een eeuwenlange geschiedenis. Het succesvolle project Dordtse kleuren ging van start in 1993 en speelt zich af op het snijvlak van historisch onderzoek naar kleurgebruik en de hedendaagse architectonische en stedenbouwkundige ontwerppraktijk. Het beoogt door middel van een historisch geïnspireerd kleurenpalet de architectuur van afzonderlijke gebouwen te preciseren en de ruimtelijke kwaliteit van de stad te vergroten.
Niet eerder is in Nederland op deze wijze aandacht besteed aan kleur en aan de kennis en toepassing daarvan binnen een historische context. Een cruciale rol is daarbij weggelegd voor de unieke en veelzijdige kleurenwaaier 55 Dordtse kleuren, waarover de stad Dordrecht sinds maart 2004 beschikt. Woningbouwcorporaties, beleidsmakers op het gebied van monumentenzorg, verfleveranciers, schildersbedrijven en de gebruikers en bewoners van de stad hebben aan dit project hun bijdrage geleverd. Daarmee heeft Dordtse kleuren, dat is ontstaan uit een particulier initiatief van Stichting De Stad, zich een prominente plaats verworven binnen een traditie van twee eeuwen van kleurprojecten en kleurstrategieën.
Het boek Dordtse kleuren is een rijk geïllustreerd verslag van dit groots opgezette onderzoek en van de zoektocht naar kleur in de oudste stad van Holland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.