Amsterdam Architectuur

een gids

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Amsterdam Architectuur

gebonden: € 12.95

ISBN: 9789068685596, geïllustreerd, 272 blz., November 2010
Formaat: 22.7 (h) x 14.2 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 658 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

redactie: Guus Kemme; Gaston Bekkers

illustrator: Jan Derwig

vertaald door: Fred Hendriks

beschrijving


Amsterdam Architectuur is de ideale gids voor iedereen die de unieke architectuur van Amsterdam beter willen leren kennen. Deze gids behandelt de architectuurgeschiedenis van de hoofdstad van Nederland, van de middeleeuwen tot nu, en bevat meer dan 450 gebouwen uit heden en verleden, die zowel in de oude binnenstad als in de buitenwijken te vinden zijn. Het presenteert tevens de recentste bouwprojecten in de nog altijd groeiende stad.
Natuurlijk ontbreekt een apart hoofdstuk over het Oostelijk Havengebied, een van de meest bezochte architectonische hoogtepunten van Nederland, niet. Ook de woonwijk IJburg komt daarbij ruim aan bod. In het stadsdeel Amsterdam-Noord vinden momenteel interessante, dynamische transformaties plaats, waarbij hernieuwde waardering is voor industriële bouwwerken op onder meer voormalige scheepswerven.
Amsterdam Architectuur heeft een eenvoudige chronologische opzet en een uitgebreid register. De architectuurgids bevat naast een beknopte inleiding over de bouwkundige geschiedenis en ontwikkeling van de stad ook vele illustraties, plattegronden, nuttige adressen en een bibliografie voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingAmsterdam Architectuur is de ideale gids voor iedereen die de unieke architectuur van Amsterdam beter willen leren kennen. Deze gids behandelt de architectuurgeschiedenis van de hoofdstad van Nederland, van de middeleeuwen tot nu, en bevat meer dan 450 gebouwen uit heden en verleden, die zowel in de oude binnenstad als in de buitenwijken te vinden zijn. Het presenteert tevens de recentste bouwprojecten in de nog altijd groeiende stad.
Natuurlijk ontbreekt een apart hoofdstuk over het Oostelijk Havengebied, een van de meest bezochte architectonische hoogtepunten van Nederland, niet. Ook de woonwijk IJburg komt daarbij ruim aan bod.
Amsterdam Architectuur heeft een eenvoudige chronologische opzet en een uitgebreid register. De architectuurgids bevat naast een inleiding over de bouwkundige geschiedenis en ontwikkeling van de stad ook vele illustraties, plattegronden, nuttige adressen en een bibliografie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.