Koeien

een wonderbaarlijke reis door de wereld van het rund

Anno Fokkinga; Marleen Felius

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Koeien

paperback/ gebrocheerd: € 4.95

ISBN: 9789068685589, geïllustreerd, 240 blz., October 2010
Formaat: 17.6 (h) x 15.8 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 509 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

beschrijving

Koeien is een ongewoon verhaal over doodgewone beesten. Over koeien van nu en van toen, koeien van hier en van verre. Met unieke foto’s van heilige, sportende en zelfs dansende koeien. En met schitterende aquarellen van de bouw en anatomie van het rund.
Koeien bestaan bij de gratie van de mens. Duizenden jaren hebben runderen onze akkers geploegd, onze karren getrokken, ons gevoed, gelaafd en gekleed en is de koe vereerd en aanbeden.
De aarde telt maar liefst 1500 miljoen runderen en die voorzien de wereldbevolking jaarlijks van zo’n 650 miljard liter melk en 60 miljard kilo vlees. Koeien zijn overal. Iedereen kent ze, iedereen houdt van ze en toch weten de meesten van ons heel weinig van deze beesten. Dit boek voorziet in deze leemte en verschaft een schat aan informatie over dit zo alledaagse, maar beminnelijke dier.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Koeien is een ongewoon verhaal over doodgewone beesten. Over koeien van nu en van toen, koeien van hier en van verre. Met unieke foto s van heilige, sportende en zelfs dansende koeien. En met schitterende aquarellen van de bouw en anatomie van het rund.
Koeien bestaan bij de gratie van de mens. Duizenden jaren hebben runderen onze akkers geploegd, onze karren getrokken, ons gevoed, gelaafd en gekleed en is de koe vereerd en aanbeden.
De aarde telt maar liefst 1500 miljoen runderen en die voorzien de wereldbevolking jaarlijks van zo n 650 miljard liter melk en 60 miljard kilo vlees. Koeien zijn overal. Iedereen kent ze, iedereen houdt van ze en toch weten de meesten van ons heel weinig van deze beesten. Dit boek voorziet in deze leemte en verschaft een schat aan informatie over dit zo alledaagse, maar beminnelijke dier.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.