Handboek Veilig Ontwerp en Beheer

sociale veiligheid in buitenruimten, gebouwen en woningen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Handboek Veilig Ontwerp en Beheer

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789068684858, geïllustreerd, 160 blz., November 2008
Formaat: 26.5 (h) x 20.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 621 gram.

Uitgever: Thoth, Uitgeverij

redactie: I. Luten

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe manier waarop de gebouwde omgeving is vormgegeven beïnvloedt de veiligheid en veiligheids-beleving van mensen. Op goed ontworpen, gebouwde en beheerde plekken is het veroorzaken van overlast of het plegen van delicten praktisch onmogelijk, terwijl andere plekken criminaliteit als het ware uitlokken. Sociale veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen en beheren van buiten-ruimten, gebouwen en woningen.

Het Handboek Veilig Ontwerp en Beheer helpt opdrachtgevers, stedenbouwers, (landschaps)architecten, bouwers en beheerders zich te verplaatsen in het gebruik en de beleving van gebruikers. Het geeft uitge-breide achtergrondkennis over sociale veiligheid en een samenvatting van de meest gebruikte methodie-ken en instrumenten, geïllustreerd met voorbeelden.

De auteurs van het boek hebben jarenlang ervaring in het werken aan veiligheid. Ze belichten sociale veiligheid in dit boek vanuit alle mogelijke kanten: vanuit het proces (van initiatief tot en met beheer), vanuit alle partijen die te maken kunnen hebben met veiligheid (van architecten tot en met verzekeraars) en op alle schaalniveaus (landschap, stedenbouw, architectuur, interieur en product). Aan de hand van een set vuistregels en mogelijke maatregelen laten ze zien wat opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers en beheerders kunnen doen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.