Jordanië

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789066554825, geïllustreerd, 320 blz., August 2019
Formaat: 22.5 (h) x 15.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 655 gram.

Uitgever: Cambium, Uitgeverij

serienaam/reeks: Insight guides

redactie: Sunniva Schouten-van Zomeren

vertaald door: Hans Wismeijer; Marijke Sarneel

beschrijving

Jordanië is een van de meest verleidelijke en boeiendste bestemmingen in het Midden-Oosten.
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met alle opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen, bevolking en culturen.

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de oude geschiedenis van dit relatieve jonge land. Daarna komen typisch Jordaanse karakteristieken aan bod, zoals de 'Bedoeïenen', 'Kunstnijverheid' en het 'Arabische paard'. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de hoofdstad Amman naar Jarash - het 'Pompeï van het Oosten'- naar de vruchtbare Jordaanvallei en de woestijnkastelen van de Omajjaden. De King's Highway voert langs spectaculaire historische vindplaatsen zoals Madaba, Karak, Shawbak en de rozerode stad Petra. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's, zoals 'Erfgoed van de bedoeïenen', 'De Koninklijke familie' en 'De Dode Zee'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, taal, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Jordanië is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.