Open kaart

Een vragenspel voor verschillende generaties

Een van de Jongens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Open kaart

kaartspellen: € 15.00

ISBN: 9789063695743, geïllustreerd, 60 blz., February 2020
Formaat: 12.5 (h) x 9.6 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 235 gram.

Uitgever: BIS Publishers

beschrijving

Een praatje bij de koffiemachine met een nieuwe collega is voor velen eenvoudig. Een diepgaand gesprek voeren met iemand die je niet kent, is veel moeilijker. Helemaal als diegene de helft van jouw leeftijd is, of twee keer zo oud. Open kaart bestaat uit zestig kaarten met gesprekstarters die het gesprek tussen verschillende generaties op gang brengen. Met vragen uit 3 verschillende categorieën heb je in een mum van tijd een goed gesprek. Je kunt dit spel met 2 of meerdere mensen spelen, het is helemaal aan jou. Je kunt de vragen willekeurig stellen of beantwoorden om een gesprek te beginnen met wie je maar wilt of de spelregels gebruiken als je wat meer begeleiding nodig hebt. Er is echter één ding dat je altijd in gedachten moet houden, wat er ook aan tafel ter sprake komt, blijft daar!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De originele versie van dit spel is ontstaan nadat de makers van een Nederlandse documentaire ‘Een nieuwe morgen’ anderhalf jaar meekeken bij een project in een verzorgingstehuis waar jongeren kwamen wonen. Een van de jongens kwamen met het idee hun bevindingen in een spelvorm te gieten dat verschillende generaties zou kunnen helpen een goed gesprek met elkaar aan te gaan.toelichtingEen praatje bij de koffiemachine met een nieuwe collega is voor velen eenvoudig. Een diepgaand gesprek voeren met iemand die je niet kent, is veel moeilijker. Helemaal als diegene de helft van jouw leeftijd is, of twee keer zo oud.

'Open kaart' bestaat uit 60 kaarten met gespreksstarters die het gesprek tussen verschillende generaties op gang brengen. Met vragen uit 3 verschillende categorieën heb je in een mum van tijd een goed gesprek. Je kunt dit spel met 2 of meerdere mensen spelen, het is helemaal aan jou. Je kunt de vragen willekeurig stellen of beantwoorden om een gesprek te beginnen met wie je maar wilt of de spelregels gebruiken als je wat meer begeleiding nodig hebt. Er is echter één ding dat je altijd in gedachten moet houden, wat er ook aan tafel ter sprake komt, blijft daar!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.