Soefisme

Een kennismaking

William C. Chittick

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Soefisme

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789062711550, 288 blz., May 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 342 gram.

Uitgever: Synthese

vertaald door: Marc Colpaert

beschrijving

Wie wil weten uit welke bron Elif Shafak putte bij het schrijven van Liefde kent veertig regels komt bij Chittick terecht! Velen zijn inmiddels bekend met de namen Roemi of Shams, maar over de wijsheid van het soefisme heerst nog steeds verwarring en onwetendheid. William Chittick leidt zijn lezers binnen in de wereld van het soefisme door terug te keren naar de bronnen van de traditie. De auteur laat bekende en minder bekende auteurs aan het woord, zoals Jami en Baha Wahad. Hun getuigenissen verwoorden de essentie van de islamitische levensbeschouwing.
Deze kennismaking met het soefisme biedt overtuigende inzichten in de oorsprong, de context en de centrale thema’s van deze spirituele beweging. Het biedt een toegankelijk en herkenbaar perspectief op de leer en de praktijk van het soefisme en zijn belangrijkste vertegenwoordigers. Het behandelt niet alleen de geschiedenis van het soefisme, maar staat ook stil bij haar plaats en positie in de hedendaagse tijd en cultuur.

William C. Chittick werd opgeleid in de VS. Hij haalde zijn PhD in de Perzische taal en literatuur aan de universiteit van Teheran en werd hoogleraar aan de Iranian Academy of Philosophy (1976-1979). Sinds 1983 is hij verbonden aan de State University of New York. Chittick is tegenwoordig een van de meest gerespecteerde auteurs rond de leer en de praktijk van het soefisme. Zijn boeken over Rumi en Ibn Arabi behoren wereldwijd tot de standaardwerken over het soefisme.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.