Peter Riezebos 2017

Peter Riezebos

kalender: € 14.95
ISBN: 9789062169726, geïllustreerd, September 2016
Formaat: 60.2 (h) x 29.7 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 352 gram.

Uitgever: VanSpijk/Rekafa Publishers bv

beschrijving

Peter Riezebos (1980) is een Nederlands kunstenaar gevestigd in Shanghai. Zijn werk omvat voornamelijk schilderijen in de neo-expressionistische stijl.

De kunst van Peter is kleurrijk en confronterend. Primair in de eerste kennismaking, echter in beginsel stoelend op een diepere gelaagdheid, als subtiel naar verwezen in de titels van de kunstwerken. Mixed media schilderijen voorzien van olie en acryl. Direct en vol emotie.

De onderwerpen in zijn werk lopen sterk uiteen, maar zijn doorgaans een mix van persoonlijke ervaringen, diepe ethische reflectie en verwondering over psychologische concepten als onder meer moderne slavernij en nostalgie.

Het werk van Riezebos is niet exclusief gericht op doek. Auto's, deuren, fietsen, piano's, ramen, muren en meer zijn onderdeel van zijn kunstzinnige oeuvre. Dergelijke kunstwerken worden vaak live voor publiek geschilderd.

Peter omschrift zijn werk zelf als:

"Intentionele chaos waarbij ieder element noodzakelijk is voor de uiteindelijke harmonie qua compositie en stijl. Overdachte thematiek, vooraf gevisualiseerd en deels aangevuld met spontane expressie."

Riezebos exposeert wereldwijd in galerieën en musea. Recente solo shows en tentoonstellingen waren onder meer in Amsterdam, Enschede, Harderwijk, Shanghai en Zeist.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: