Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus

de maatgevende mensen

Karl Jaspers

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789061317166, February 2018
Formaat: 22.5 (h) x 15.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 322 gram.

Uitgever: Bijleveld, Uitgeverij

beschrijving

Socrates, Boeddha, Confucius en Jezus lieten geen geschriften of leerstellingen na, zij streefden niet naar bewondering noch naar gehoorzame volgelingen.

Toch staan zij aan de basis van de grote wereldbeschouwingen en religieuze bewegingen waarvan de invloed zich uitstrekt over de gehele wereld en over vele eeuwen, tot aan de dag van vandaag aan toe. Niet voor niets gelden zij als de vier «maatgevende mensen» van de beschaving.

Karl Jaspers betoogt overtuigend dat geen enkel overzicht van het menselijk denken of van de filosofie mogelijk is zonder eerst stil te staan bij deze illustere figuren. Door hen werden immers reeds alle levensvragen opgeworpen die ons nu nog bezighouden.

Met dit boek wilde Jaspers de lezer een persoonlijke ontmoeting aanbieden met deze grote grondleggers. Maar Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus biedt veel meer dan vier levensbeschrijvingen. Juist door de kennismaking met deze menselijke denkers werd dit boek een klassieke inleiding op de geschiedenis van de wijsbegeerte.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: