Het was een mooie rit

De geestelijke reis van een wielerliefhebber met kanker

Chris Haga

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789059991453, geïllustreerd, 192 blz., September 2019
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 298 gram.

Uitgever: Gideon, Stichting Uitgeverij

vertaald door: José Been

beschrijving

Chris Haga krijgt op 51-jarige leeftijd te horen dat hij uitgezaaide longkanker heeft. Hij heeft nooit gerookt en leidt een gezond en sportief leven. Wekelijks rijdt hij bijna 150 kilometer op zijn racefiets, vaak vergezeld door zijn zonen Chad en Shane. Hoewel hij volgens de prognose nog een half jaar te leven heeft, houdt hij het 6 jaar vol, totdat hij in de zomer van 2016 overlijdt.

Gedurende zijn ziekte schrijft Chris blogs over het ziekteproces, zijn worsteling met en zijn geloof in God. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn ziekte omgaat met de hoop dat God hem zal genezen, maar ook is hij eerlijk over zijn twijfels en vragen. Zijn optimisme en zijn persoonlijke herinneringen maken zijn blogs geliefd. Al die tijd probeert Chris ook te blijven fietsen. Zijn blogs en zijn fietstochten zijn als het ware gesprekken met God, waarin hij leert over het leven met ziekte, zijn gezin en zijn relatie met zijn hemelse Vader.
Zijn vrouw DeLayne bundelt zijn blogs tot het boek dat je nu in handen hebt.

Wielercommentator José Been vertaalde het boek en schreef een prachtig en heel persoonlijk voorwoord. Zoon Chad, profwielrenner en ploeggenoot van de Nederlandse topper Tom Dumoulin, een al even indrukwekkend nawoord.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.