De landgoedkeuken

Puur, veelzijdig, voedzaam en eerlijk

Nathalie Barones van Verschuer

 
 

gebonden: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789059569447, geïllustreerd, 224 blz., August 2019
Formaat: 25.3 (h) x 19.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 752 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

beschrijving

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud familielandgoed van ruim 1000 hectare in het Betuwse Beesd. Met de oogst van het land, uit de historische moestuin en uit de boomgaard worden eigen producten gemaakt,zoals jams, curds, chutneys, sappen en sauzen, koekjes, granola, noten- en appeltaart. Een grote kudde melkvee graast het gehele jaar op de klaver- en kruidenrijke weilanden van het landgoed. Van de biologische melk wordt kaas gemaakt.

Op Mariënwaerdt wordt met de seizoenen mee gekookt. Binnen de familie Van Verschuer zijn van generatie op generatie recepten en bereidingstechnieken doorgegeven. De huidige generatie heeft de familierecepten aangepast aan deze tijd en nieuwe recepten toegevoegd. In De landgoedkeuken delen zij deze recepten, waardoor een stukje van de magie van Mariënwaerdt voor iedereen toegankelijk wordt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nathalie barones Van Verschuer vertegenwoordigt samen met haar man de negende generatie Van Verschuers die wonen en werken op het landgoed. Daarnaast beheren zij restaurant/winkel De landgoedkeuken in het hartje van Utrecht aan de Korte Jansstraat, waar je heerlijk kunt lunchen of ontbijten, maar ook de landgoedproducten kunt kopen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.