Polvo & Pato

Proef het Portugese leven

Jeroen Jansen

gebonden: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789059569140, 256 blz., June 2019
Formaat: 27.8 (h) x 20.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 1370 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

beschrijving

Van de wijnhuizen in de Alentejo tot de sterrenzaken van Porto, Lissabon en de Algarve: de Portugese gastronomie beleeft gouden tijden. In Polvo & Pato duikt auteur en fotograaf Jeroen Jansen in de Portugese foodscene. Zijn boek leest als een culinaire roadtrip langs de beste restaurants, wijnhuizen, vismarkten en meer.

Proef het Portugese leven en ga aan de slag met de recepten van bekende Portugese chefs. 'Dit is een verhaal van oud en nieuw, van spelen met tradities en bijzondere producten. Portugal is een prachtig land, waar food en cultuur met elkaar verweven zijn. Traditionele gerechten vinden hun oorsprong in de melancholie van het land en staan nu aan de basis van de Portugese nouvelle cuisine.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jeroen Jansen is culinair journalist, reisschrijver en fotograaf. Hij maakt reportages over restaurants, hotels, foodtrucks en -festivals. Hij is geen hardcore foodie, maar spreekt avonturiers, pioniers en trendsetters die het verschil proberen te maken: van ambitieuze chefs tot eigenzinnige hoteleigenaren. Zoals hij zelf zegt: 'Ik proef de passie en de sfeer, consumeer waarover ik schrijf en fotografeer wat ik consumeer.'

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: