Vogeltrek

Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels

Mike Unwin; David Tipling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vogeltrek

gebonden: € 32.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789059562462, 288 blz., September 2020
Formaat: 29.8 (h) x 24.3 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 1720 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

beschrijving

De gigantische intercontinentale vogeltrek die elk jaar door miljoenen gevleugelde migranten gemaakt wordt, werd pas eind negentiende eeuw ontdekt door wetenschappers. Ondanks de geavanceerde apparatuur vandaag de dag, weten we nog steeds weinig over de wetenschap achter deze jaarlijkse migratie.

In dit rijk geïllustreerde boek beschrijven vooraanstaand natuurschrijver Mike Unwin en gelauwerd natuurfotograaf David Tipling 67 verschillende soorten vogels wereldwijd en onderzoeken ze hoe deze soorten zich hebben aangepast aan hun migratiepatronen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse retourvlucht van Indische ganzen over de Himalaya naar Antarctica en weer terug naar het Verenigd Koninkrijk, dat maar liefst een verbluffende 96.000 kilometer beslaat.

Unwin en Tipling tonen diep begrip voor de wetenschap, het mysterie en het wonder van vogelmigratie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

MIKE UNWIN is een gevierd natuur- en reisjournalist, bekend om zijn boeken en journalistieke werk. Hij is tevens fotograaf, illustrator en spreker.

DAVID TIPLING is een gelauwerd natuurfotograaf en is co-auteur van het goed ontvangen Birds & People. Van zijn hand verschenen eerder de boeken The Enigma of the Owl en The Empire of the Eagle.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.