Bitcoins beter begrijpen

(inclusief blockchain)

Peter de Ruiter

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Bitcoins beter begrijpen

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789059409422, geïllustreerd, 152 blz., October 2016
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 232 gram.

Uitgever: Van Duuren Media

serienaam/reeks: De Kleine

beschrijving

Veel producten en diensten in ons leven zijn gedigitaliseerd: informatie, muziek, fotografie, video, shoppen. Wat er nog aan ontbreekt, is een digitaal betaalmiddel. Enkele jaren geleden verscheen Bitcoin aan de horizon. Het gebruik ervan is goedkoop, er komen geen banken aan te pas en er is geen centrale leiding. Dat is even wennen.

In Bitcoins beter begrijpen beschrijft Peter de Ruiter wat bitcoins zijn, wat je ermee kunt doen en wat de voor- en nadelen zijn. Ook gaat hij in op de technologie waarop Bitcoin is gebaseerd: de blockchain, die zich mag verheugen in een grote belangstelling van gevestigde bedrijven.

De Ruiter heeft geen technische termen nodig om de lezer in luttele woorden duidelijk te maken hoe de techniek functioneert. Hij laat diverse deskundigen uit binnen- en buitenland aan het woord en heeft tal van praktische voorbeelden door het boek heen geweven.

Bitcoins beter begrijpen is een boek voor leken en voor gevorderden. De auteur inspireert de lezer om zelf een oordeel te vellen: gaat dit fenomeen de wereld veranderen of niet?

Dit is het eerste oorspronkelijke boek over dit onderwerp in Nederland.

Trefwoorden: bitcoin valuta blockchain financieel geld internet

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.