Fietsstad Amsterdam

Hoe Amsterdam de fietshoofdstad van de wereld werd

Fred Feddes; Marjolein de Lange

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789059375420, geïllustreerd, 208 blz., March 2019
Formaat: 22.0 (h) x 17.2 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 635 gram.

Uitgever: Bas Lubberhuizen

beschrijving

De fiets is alomtegenwoordig in de Amsterdamse straten, in het levensritme van mensen, in de dagelijkse cultuur. Amsterdam is een fietsparadijs, wat zeker niet altijd zo is geweest, want rond 1960 raakte de fiets ernstig in de knel door de opkomst van de auto. Dat hij daarna een opzienbarende terugkeer beleefde, is te danken aan een unieke combinatie van activisme en gemeentelijk beleid.
Fietsstad Amsterdam is het verhaal van de wonderbaarlijke metamorfose van de stad die ruimte maakte voor de fiets, die op zijn beurt meehielp de stad weer leefbaar te maken. Het boek belicht de verworvenheden van de fietsstad, maar ook de tegenslagen en de tegenkrachten. De alledaagse fietscultuur komt aan bod, evenals de geruchtmakende slag om de passage van het Rijksmuseum en de uitdagingen in de nabije toekomst.
Met de fiets heeft Amsterdam een sterke troef in handen voor een gezonde, veilige en duurzame toekomst. Fietsstad Amsterdam kan een inspirerend voorbeeld zijn voor steden die worstelen met hun leefbaarheid.

Voor meer informatie: https://fietsstadamsterdam.nl/

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Fred Feddes is schrijver en journalist. Hij oogstte veel lof voor zijn boek 1000 jaar Amsterdam, dat verscheen in 2012. In het najaar 2018 publiceerde hij De Dam.
Marjolein de Lange is adviseur en onderzoeker en is gespecialiseerd in fietsverkeer en verkeersveiligheid. Ook is zij verbonden aan de Fietsersbond Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.