Spotvogels

Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars

Jean-Pierre Geelen; Saskia van Loenen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.99

ISBN: 9789059375093, geïllustreerd, 144 blz., March 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Bas Lubberhuizen

beschrijving

Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de gekken.

Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt?

Geelen en Van Loenen doen met de nodige zelfspot verslag vanuit het veld over onder meer geile grutto’s, nepvogels, het hart dat overslaat bij de ijsvogel en de liefde voor de balkonmerel. Ook kozen zij hun favoriete vogelaar-tekeningen van Peter van Straaten. Het resultaat is een bonte liefdesverklaring in woord en beeld, vol humor en ontroering.

Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al vele jaren vogelaar – de gevolgen zijn inmiddels bekend. In 2010 schreef hij het boek Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken. Met Saskia van Loenen schrijft hij een column voor het blad Vogels van Vogelbescherming Nederland.

Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en wordt sinds vier jaar, het moment dat ze begon met vogels kijken, door vrienden en collega’s niet meer serieus genomen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Saskia van Loenen is eindredacteurbij NRC Handelsblad en begon vier jaar geleden met vogels kijken.
Jean-Pierre Geelen is redacteurbij de Volkskrant en al veel langer vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken.
Samen hebben ze een populaire column in het tijdschrift Vogels.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.