Met zoveel woorden

gids voor trefzeker taalgebruik

Rik Schutz; Ludo Permentier

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met zoveel woorden

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789059088092, 428 blz., September 2016
Formaat: 22.0 (h) x 15.1 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 941 gram.

Uitgever: Davidsfonds/Infodok

illustrator: Mirjam Vissers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Soms ligt het op het puntje van je tong. Vaak weet je dat een bepaalde uitdrukking bestaat, maar kun je er even niet opkomen. Dit boek wijst de weg naar manieren waarop je in het Nederlands iets krachtig en/of beeldend kunt zeggen.
Met zoveel woorden maakt de rijke uitdrukkingsmogelijkheden van onze taal gemakkelijk beschikbaar. Voor wie schrijft of vertaalt kan het handig zijn om te zien op welke verschillende manieren je een idee, een begrip, een concept kunt verwoorden. Alle gangbare Nederlandse uitdrukkingen - een kleine 6000 - zijn gerangschikt onder trefwoorden die kernachtig de betekenis van de uitdrukking benaderen. Een citaat bij elke uitdrukking illustreert het gebruik en zegt op een subtiele manier iets over de stijl, de context en betekenisnuances. Als een uitdrukking (bijna) alleen in Nederland of in België bekend is, staat dat erbij. Het boek bevat veel intensiveringen, zoals schaterlachen en over de grond rollen van het lachen.
Het boek is onmisbaar voor vertalers, handig voor tekstschrijvers en leuk voor iedereen die zich wil verlustigen aan de rijkdomaan uitdrukkingsmogelijkheden in het Nederlands.RIK SCHUTZ is verbonden aan de Taalunie. Hij werkte ook lange tijd bij Uitgeverij Van Dale. De laatste jaren was hij als senior uitgever verantwoordelijk voor de Grote Van Dale en de reeks grote vertaalwoordenboeken.


LUDO PERMENTIER is een Belgisch journalist, redacteur en auteur. Hij was medewerker bij de Nederlandse
Taalunie en de UGent, en sinds 2006 een van de juryleden van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Met zoveel woorden

paperback/ gebrocheerd: € 30.99
Soms ligt het op het puntje van je tong: je weet dat een bepaalde uitdrukking bestaat, maar je kunt er even niet opkomen. Dit boek wijst ...

Meer boekennieuws op Facebook.