Drankje?

David Nutt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Drankje?

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789057125454, 304 blz., December 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.8 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 387 gram.

Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

vertaald door: Titia Ram

beschrijving

Hoe kan zo’n eenvoudig molecuul als alcohol zowel genot als pijn veroorzaken? En hoeveel kun je ervan drinken zonder dat je gezondheid gevaar loopt?


David Nutt neemt de feiten over alcohol en gezondheid onder de loep en beschrijft vanaf de eerste slok de reis van alcohol door het lichaam. Daarbij bespreekt hij drankgerelateerde kwesties waarover je graag meer wilt weten, zoals verslaving, psychische en lichamelijke gezondheid, slaap, hormonen en vruchtbaarheid, jongeren en alcohol, agressie – maar ook de sociale voordelen van drank.


Drankje? maakt duidelijk wat ‘verantwoord drinken’ betekent en biedt je de wetenschappelijke feiten om zelf een beslissing te kunnen nemen over je alcoholgebruik en het al dan niet stoppen met drinken.David Nutt is arts en psychiater. Hij is hoogleraar-directeur van de afdeling neuropsychofarmacologie van Imperial College in Londen, voorzitter van DrugScience, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van alcohol en andere drugs, en voormalig voorzitter van de acmd, de Britse adviesraad drugsmisbruik.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)David Nutt is arts en psychiater. Hij is hoogleraar-directeur van de afdeling neuropsychofarmacologie van Imperial College in Londen, voorzitter van DrugScience, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van alcohol en andere drugs, en voormalig voorzitter van de ACMD, de Britse adviesraad drugsmisbruik.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.