Misleid door toeval

Over de rol van geluk in de economie en het leven

Nassim Nicholas Taleb

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Misleid door toeval

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789057125164, 278 blz., December 2018
Formaat: 21.6 (h) x 13.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 443 gram.

Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

serienaam/reeks: Incerto

beschrijving

‘Terecht een bestseller.’ - NRC Handelsblad

‘Een hartstochtelijk pleidooi om kritisch te denken (...) robuust, smakelijk en zelfverzekerd opgeschreven.' - de Volkskrant


‘[Taleb] is Wall Streets voornaamste dissident. (...) [Misleid door toeval] is voor traditionele Wall Street-wijsheid ongeveer wat Maarten Luthers stellingen waren voor de katholieke kerk.’ - Malcolm Gladwell in The New Yorker

‘Uitstekend en tot nadenken stemmend... een vermakelijk boek’ - Financial Times

‘Een van de meest geniale boeken ooit’ - Fortune


Waarom is de een succesvoller dan de ander? Door talent of vaardigheden, of door iets onvoorspelbaars als toeval? Had de wereld er ook anders uit kunnen zien?

Nassim Nicholas Taleb bespreekt het verschil tussen ruis en informatie en verkent de aard van toeval in een onderhoudende tocht langs het hof van Croesus, Wall Street en de financiële wereld, Russisch roulette, Monte Carlo-methoden, de filosofieën van Kant en Popper, de literatuur, de politiek en de natuurwetenschappen. Misleid door toeval verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven.


Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hij is Distinguished Professor of Risk Engineering aan de Tandon School of Engineering van New York University en auteur van de internationale bestsellers De Zwarte Zwaan, Het bed van Procrustes en Antifragiel, die in 37 talen zijn vertaald.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hij is Distinguished Professor of Risk Engineering van New York University.

Zijn boeken zijn uitgegeven in zevenendertig talen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.