Dick Bruna

The Illustrators

Bruce Ingman; Ramona Reihill

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dick Bruna

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789056478438, geïllustreerd, 112 blz., May 2020
Formaat: 25.3 (h) x 19.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 509 gram.

Uitgever: Mercis Publishing B.V.

illustrator: Dick Bruna

beschrijving

Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat is het dat zijn werk zo krachtig en geliefd maakt? De auteurs van dit boek vatten het als volgt samen: ‘En daarmee raken we de kern: de gong van Matisse, de vuistslag van Cassandre en de menselijkheid van Bruna.’

Bekroond schrijver en illustrator Bruce Ingman kijkt met een internationale blik naar het leven en werk van Dick Bruna. Ingman is tevens hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University
of London. Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Samen schreven zij een boek waarin alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod komen. Aan de hand van uniek materiaal uit Bruna’s privé-archief werpt het nieuw licht op een leven dat geheel in het teken stond van kunst, van zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en boekomslagen tot zijn geliefde creatie nijntje.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bruce Ingman is een bekroond schrijver en illustrator en heeft samen met Allan Ahlberg boeken geschreven als The Runaway Dinner, The Pencil en My Worst Book Ever. Hij is hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University of London en ambassadeur voor House of Illustration in Londen.

Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Meer recentelijk zet ze zich in als bemiddelaar en schrijfcoach voor Fighting Words, een liefdadigheidsinstelling die gratis creative writing-cursussen aanbiedt aan kinderen en volwassenen.

Quentin Blake is een van de bekendste illustratoren van Engeland. Hij heeft twintig jaar lang gedoceerd aan het Royal College of Art, waar hij van 1978 tot 1986 hoofd van de vakgroep illustratie was. Blake werd in 2013 geridderd voor zijn verdiensten op het gebied van illustratie en in 2014 werd hij opgenomen in het Légion d’honneur.

Claudia Zeff is een art director die jarenlang opdrachten heeft verzorgd voor het maken van illustraties voor boekomslagen, tijdschriften en kinderboeken. Samen met Quentin Blake is ze oprichter van House of Illustration, waar ze momenteel vicevoorzitter is. Sinds 2011 is ze werkzaam als creatief consultant voor Quentin Blake.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.