Giorgio Morandi. Bologna

Jan Brokken; Alessia Masi; Ada Duker; Han Steenbruggen

 
 

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789056154455, geïllustreerd, 120 blz., February 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: 20 Leafdesdichten BV Bornmeer

beschrijving

De Italiaanse kunstenaar Giorgio Morandi (1890-1964) is de grootmeester van de twintigste eeuwse stillevenkunst. Met zijn subtiel geschilderde vazen, potjes en flessen groeide hij - ondanks die schijnbaar eenvoudige thematiek - uit tot een ikoon. De tijdloosheid en verstilling in Morandi's schilderijen, spreken ook veel collega-kunstenaars aan. Niet voor niets wordt hij een painter's painter genoemd, een inspiratiebron voor andere schilders. Morandi leefde een teruggetrokken bestaan in zijn geboorteplaats Bologna. Hij verliet de stad zelden en was voornamelijk in de beslotenheid van zijn sobere atelier te vinden. Daar vond hij ook zijn 'modellen', de kruikjes en potten die vereeuwigd werden in steeds wisselende samenstellingen.

In dit boek wordt een ruime selectie van zijn stillevens getoond: schilderijen, tekeningen en enkele grafische werken. Ingeleid door Alessia Masi, directeur van het Museo Morandi in Bologna. Daarnaast is er aandacht voor de stad Bologna. Kunstenares Ada Duker fotografeerde architectuurfragmenten en auteur Jan Brokken schreef over zijn ervaringen met Bologna en het werk van Morandi. Dat zorgt voor een verrassende en vernieuwende kennismaking met het werk van deze unieke Italiaanse kunstenaar.

Het boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling (24 februari-10 juni 2018) in Museum Belvédère, Heerenveen-Oranjewoud.
Teksten in Nederlands en Engels. 120 pagina's. Genaaid gebonden in hard cover. Geheel full color.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.