Desi Bouterse

een Surinaamse realiteit

Nina Jurna

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789054293385, geïllustreerd, 250 blz., February 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 336 gram.

Uitgever: Uitgeverij Conserve

beschrijving

Desi Bouterse. Omstreden, gehaat, verguisd, maar ook immens populair en geliefd. Hoe lukt het hem om al ruim dertig jaar zijn stempel te drukken op de hedendaagse Surinaamse geschiedenis?
In de jaren tachtig als bevelhebber van het leger, hield Bouterse Suriname in de greep met een militaire dictatuur. Tegenstanders werden gevangen genomen of vermoord. De verantwoordelijken zijn nooit berecht. Jaren later als Bouterse het leger allang achter zich heeft gelaten, lukt het hem om als volksvertegenwoordiger in het parlement te komen. In augustus 2010 wordt hij bovendien beëdigd als president van de Republiek Suriname. Hoe slaagt Bouterse erin om ondanks zijn omstreden verleden democratisch te worden gekozen als president? En waarom blijft het voor Nederland zo moeilijk om te accepteren dat Bouterse een realiteit is die bij Suriname hoort.

Correspondente Nina Jurna (Renkum, 1969) werkte van 2000 tot 2010 voor RTL Nieuws in Suriname. In die hoedanigheid heeft ze Bouterse talloze keren geïnterviewd, waaronder een uitgebreid interview in 2005 op zijn landgoed in Zuid-Suriname nu op bijgaande dvd. Sinds 2011 woont ze als freelance journalist in Rio de Janeiro (Brazilië) voor o.a. Het Parool, Omroep Max en EenVandaag.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nina Jurna

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: