Starten met Internet of things

35 projecten met Raspberry Pi en Wireless Arduino

Bert van Dam

 
 

gebonden: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789053811757, geïllustreerd, December 2014
Formaat: 23.5 (h) x 17.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 554 gram.

Uitgever: Elektor International Media BV

beschrijving

Internet of Things (alles aan het internet) is een trend die zich niet meer laat keren. We willen alles in huis met onze mobiel of tablet doen, van Facebook tot TV kijken, van lichten bedienen tot de temperatuur in de gaten houden.

In dit boek laten we in 35 leuke en handige projecten zien hoe u op eenvoudige wijze zelf een Internet of Things systeem kunt aanleggen. We gaan in op de hardware (de perfecte combinatie van Raspberry Pi en Arduino) en de software om bediening via internet mogelijk te maken.

We maken gebruik van Wi-Fi en radioverbindingen zodat er geen kabels dwars door uw huis hoeven. Wanneer u deze projecten maakt heeft u een compleet Internet of Things systeem waarmee u van alles in uw huis kunt bedienen en bekijken. Bijvoorbeeld of er post in de brievenbus ligt en of de auto in de garage staat. U kunt op vanaf de bank het licht aandoen en het alarm bedienen. Door de heldere uitleg kunt u de projecten eenvoudig aanpassen om bijvoorbeeld uw koffiezetautomaat of tv op afstand aan te zetten. Via de index vindt u gemakkelijk creatieve projecten die als voorbeeld kunnen dienen, zodat u zelfstandig alles met het internet kunt verbinden. Alle project software kan gratis van de Elektor website gedownload worden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.